Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garnalen visspiesjes met peterselie
AllerHande november 2000
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zakje
verse peterselie
30 g
▢
1
teen
knoflook
▢
1
schaaltje
kabeljauwfilet
ca. 300 g
▢
1
eetlepel(s)
viskruiden
▢
1
citroen
▢
1
pakje
cocktailgarnalen
125 g koelvitrine
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
Instructies
Citroen schoonboenen en gele schil eraf raspen.
Citroen uitpersen.
Peterselie heel fijn hakken.
Knoflook pellen en boven diep bord uitpersen.
Geraspte citroenschil en peterselie erdoor scheppen.
Kabeljauw in 24 blokjes snijden.
Viskruiden erover strooien.
Aan elke cocktailprikker om en om 2 stukjes kabeljauw en 1 cocktailgarnaal prikken.
Spiesjes eerst door citroensap wentelen en daarna rondom in peterseliemengsel drukken.
Spiesjes op schaal leggen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten en 2 visspiesjes in ca. 4 minuten net aan gaarbakken, regelmatig keren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Kindertip:
Spiesjes niet door het peterseliemengsel wentelen.
Maak eventueel spiesjes met cocktailworstjes voor de kinderen als ze vis niet lekker vinden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Vis
/
Warme hapjes
/
Zeevruchten