Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde kalfsentrecôte met citroenboter
AllerHande mei 2001
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
25
g
boter
▢
½
citroen
▢
zout
▢
1
zakje
verse krieltjes in de schil
500 g
▢
100
g
doperwten
diepvries (pak à 350 g)
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
4
takjes
dille
▢
versgemalen zwarte peper
▢
2
kalfsentrecôtes
Instructies
Met vork boter luchtig kloppen.
Citroen goed schoonboenen en 1½ theelepel schil eraf raspen.
½ theelepel citroenrasp met snufje zout door boter mengen.
Boter in plasticfolie wikkelen en tot bolletje vormen.
Boter in koelkast laten opstijven.
Krieltjes goed schoonboenen onder koud water en in pan met water en zout in ca. 15 minuten gaarkoken.
Intussen in pan met kokend water en zout doperwten in 3 à 4 minuten beetgaar koken.
Doperwten afgieten. Krieltjes afgieten en halveren.
Citroen uitpersen en 1½ eetlepel citroensap met 3 eetlepels olie en rest van citroenrasp door warme krieltjes scheppen.
Dille fijnhakken en met doperwten voorzichtig door krieltjes scheppen.
Salade op smaak brengen met zout en peper.
Grillpan (of grillplaat) voorverwarmen en bestrijken met rest van olie.
Entrecôtes bestrooien met peper.
Zodra damp van olie afkomt entrecotes op grill leggen en afhankelijk van gewenste gaarheid in 4 à 8 minuten grillen, halverwege keren.
Entrecôtes op twee borden leggen.
Citroenboter in plakjes snijden en op entrecôtes leggen.
Aardappel-dillesalade ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland