Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gekruide lamsreepjes met vijgen
AllerHande november 2000
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rode ui
▢
2
tenen
knoflook
▢
1
theelepel
oregano
▢
1
schaaltje
lamsboutlapjes à la minute
ca. 300 g
▢
1
eetlepel(s)
pikante paprikapoeder
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper
▢
4
gedroogde vijgen
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
dl
medium dry sherry
Instructies
Ui en knoflook pellen en fijn snipperen.
Oreganoblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
Lamsvlees in reepjes snijden.
In schaal lamsreepjes, paprikapoeder, zout, peper, ui, knoflook en oregano door elkaar scheppen.
Tot gebruik (minstens 1 uur) afgedekt in koelkast zetten.
Vijgen in plakjes snijden en in schaaltje doen.
Sherry erover schenken.
In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten.
2 Eetlepels van het lamsvleesmengsel en 1 eetlepel vijgen al omscheppend bakken tot het vlees net gaar is.
Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang voor kinderen de sherry door bouillon of appelsap en neem eventueel reepjes kalfsvlees of varkensvlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Lamsvlees
/
Vlees