Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde asperges met garnalen
AllerHande mei 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
witte asperges
▢
zout
▢
1
limoen
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
zakje
verse basilicum
15 g
▢
1
dl
Italiaanse olijfolie extra vierge
▢
versgemalen peper
▢
1
zakje
rucola
sla 30 g
▢
1
bakje
Hollandse garnalen
100 g
Instructies
Asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden.
Houtachtige uiteinden eraf snijden.
In aspergepan asperges met kopjes omhoog (of in wijde pan) in kokend water met zout ca. 10 minuten koken.
Van vuur af asperges ca. 20 minuten afgedekt laten staan.
Intussen limoen schoonboenen en groene schil eraf raspen.
Halve limoen uitpersen. Knoflook pellen en hakken.
In keukenmachine basilicum, knoflook, 1 eetlepel limoensap en olie tot gladde marinade mengen.
Limoenschil erdoor roeren en zout en peper naar smaak toevoegen.
Overdoen in lage ovenschaal.
Asperges uit pan nemen, laten uitlekken en in marinade leggen, marinade erover scheppen.
Asperges in marinade laten afkoelen, af en toe omwentelen.
In zeef garnalen afspoelen en laten uitlekken.
Rucola in stukken scheuren en over vier borden verdelen.
Asperges uit marinade met kopjes naar één kant op borden leggen.
Garnalen erover verdelen.
Beetje marinade erover druppelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met ciabatta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Groenten
/
Lunch
/
Zeevruchten