Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepocheerde kalfsoesters met cognacsaus
AllerHande oktober 2003
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
125
ml
slagroom
▢
½
pot
vleesfond
à 380 ml
▢
2
kalfsoesters
op kamertemperatuur
▢
2
eetlepel(s)
cognac
slijter
Instructies
In pan slagroom en fond aan de kook brengen.
Pittig op smaak brengen met zout en peper.
Vuur zeer laag zetten (eventueel pan op vlamverdeler), zodat vocht net onder het kookpunt blijft (= pocheren).
Kalfsoesters in pan leggen (zorg dat vlees ondergedompeld blijft) en in 6-8 minuten gaar laten worden.
Halverwege omdraaien.
Vlees uit vocht nemen, in aluminiumfolie wikkelen en laten rusten.
Cognac door pocheervocht roeren.
Saus op hoog vuur 15 minuten inkoken.
Saus over twee warme borden verdelen.
Vlees met scherp glad mes schuin in plakken snijden, op saus leggen en bestrooien met zout en peper.
Lekker met (verse) tagliatelle en roergebakken spinazie.
Eventueel garneren met sprietjes bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk