Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepocheerde perziken met vanilleyoghurtmousse
AllerHande juli 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
blaadjes
witte gelatine
▢
1
sinaasappel
▢
250
g
suiker
▢
2½
dl
milde vanilleyoghurt
Biologisch (pot à 500 g)
▢
1
beker
slankroom
2 dl
▢
2
zakjes
groene thee Honey Lemon Ginseng
▢
6
perziken
Instructies
In kom met ruim koud water gelatineblaadjes ca. 5 minuten laten weken.
Intussen sinaasappel uitpersen.
In pan sinaasappelsap met 50 g suiker aan de kook brengen.
Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen.
Vanilleyoghurt erdoor roeren en laten afkoelen.
Slankroom stijfkloppen en door yoghurtmengsel spatelen.
Mousse in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
Intussen in middelgrote pan 3 dl water met rest van suiker aan de kook brengen en suiker oplossen.
Zakjes thee in siroop hangen en op laag vuur ca. 10 minuten laten trekken.
Perziken schillen, halveren en pitten verwijderen.
Theezakjes uit siroop nemen.
Perziken in siroop leggen en ca. 10 minuten pocheren tot ze zacht zijn, af en toe keren.
Perziken in siroop laten afkoelen.
Dompel een lepel in heet water en schep de yoghurtmousse op vier bordjes, leg de perziken ernaast.
1 eetlepel theesiroop over mousse sprenkelen (rest van theesiroop wordt niet gebruikt).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
/
Nagerecht
Land van herkomst
Nederland