Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witte chocolade ijs
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
Deciliter
Room
▢
2
Deciliter
Kokosmelk
▢
150
Gram
Witte Chocolade
Gehakt
▢
2
eetlepel(s)
Gember In Siroop
Fijngesneden
▢
4
Eidooiers
▢
100
Gram
Suiker
Instructies
Meng de eidooiers met de suiker.
Breng de kokosmelk aan de kook, voeg het eidooiermengsel toe en laat het geheel al roerend tegen de kook aan komen, maar niet koken.
Neem de pan van het vuur en los de helft van de witte chocolade erin op; laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de slagroom stijf en roer deze erdoor, en tevens de overgebleven chocolade en de gember.
Zet het mengsel in de vriezer gedurende vijf uur en roer elk uur, of gebruik een ijsmachine.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
IJs
/
Nagerecht