Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Orange rice
Geïnspireerd door het boek "What's cooking in Kabul" van de United Nations Women's Association (1998).
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2½
kop
rijst
▢
5
kop
runderbouillon
▢
400
gram
lamsvlees
in reepjes
▢
75
gram
pistachenoten
gehakt
▢
75
gram
amandelen
gehakt
▢
1
sinaasappel
rasp er van
▢
5
kardemompeulen
gebruik binnenste zaadjes
▢
6
gedroogde abrikozen
fijngesneden
▢
2
uien
gesnipperd
Instructies
Bak het lamsvlees bruin aan alle kanten.
Doe de bouillon erbij, breng aan de kook en stoof het vlees een uur zachtjes.
Fruit de ui in een aparte pan gedurende 5 minuten.
Doe de bouillon en het vlees erbij, en vervolgens de andere ingrediënten en zout en peper naar smaak.
Breng dit aan de kook en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
Roer de rijst door alvorens hem te serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Lamsvlees
/
Rijst
/
Vlees
Land van herkomst
Afganistan