Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip quenelles
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
kipfilet
in stukjes
▢
2
eiwitten
▢
4
dl
room
▢
1
ui
gehakt
▢
100
gram
blauwe kaas
▢
4
eetlepel(s)
witte wijn
Instructies
Pureer de kip met de eiwitten, 2 deciliter room en peper en zout naar smaak.
Breng een grote pan water aan de kook.
Maak balletjes met behulp van twee eetlepels en laat die voorzichtig in het water vallen.
Pocheer ze 6 minuten, draai ze halverwege om.
Roerbak, voor de saus, de uien drie minuten.
Doe de wijn erbij en kook deze tot de helft in.
Voeg de overgebleven room toe en de kaas en verhit tot de kaas is opgelost.
Serveer de quenelles heet met saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Australië