Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sukiyaki
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
biefstuk
in heel dunne plakjes
▢
6
eetlepel(s)
sojasaus
▢
2
eetlepel(s)
sake
▢
1
eetlepel(s)
bruine suiker
▢
100
gram
tofu
in blokjes
▢
200
gram
Chinese kool
gesneden
▢
200
gram
champignons
in plakjes
▢
bosje
Groene ui
gesneden
▢
3
wortels
in reepjes
▢
4
eieren
Instructies
Meng de sojasaus met de sake en de suiker.
Neem vier bakjes en breek een ei in elk.
Roerbak de helft van de wortels in een grote koekenpan;
Schuif ze opzij en bak de helft van de groene uien.
Schuif ze opzij en doe hetzelfde met de champignons, Chinese kool en tofu.
Zorg ervoor dat de groenten apart blijven.
Als dat niet lukt, neem dan kleinere porties om te bakken.
Bak uiteindelijk de helft van het vlees een halve minuut aan elke kant.
Giet het sojasaus mengsel over het vlees en verhit goed.
Serveer de sukiyaki onmiddelijk.
Het kan direct uit de pan gegeten worden.
Dip de sukiyaki in ei met behulp van chop sticks.
Bereid, als de pan leeg is, de rest op dezelfde wijze.
Serveer met rijst of noedels, giet er het overgebleven kookvocht overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Japan