Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccoli maaltijdsalade met Stiltonkaas en knoflookbrood
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
broccoli
▢
zout
▢
½
bosje
radijs
▢
1
blik
boterbonen
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
eetlepel(s)
wijnazijn
▢
1
theelepel
mosterd
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
theelepel
suiker
▢
peper
▢
1
klein
voorgebakken stokbrood
▢
50
gram
kruidenboter
▢
125
gram
Stilton
Instructies
Maak de broccoli schoon, snijd de roosjes van de stronken en snijd de stronken in plakjes.
Kook de plakjes ± 3 minuten in weinig water met zout.
Voeg de roosjes toe en kook die in nog ± 3 minuten beetgaar.
Spoel de groente onder koud stromend water af en laat ze afkoelen.
Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes.
Giet de boterbonen af.
Klop een sausje van de olie, de azijn, de mosterd, het uitgeperste teentje knoflook, de suiker, zout en peper.
Snijd het brood in sneetjes en besmeer ze met de kruidenboter.
Leg de sneden weer tegen elkaar en verpak het brood in aluminiumfolie.
Verwarm de oven voor op 225°C en bak het brood in ± 10 minuten knapperig.
Schep de broccoli, de radijs, de boterbonen en het sausje door elkaar.
Verkruimel de Stilton erboven en maal er peper boven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef het stokbrood erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Kaas
/
Salade