Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lauwwarme salade met lamsfilet
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
groene asperges
▢
versgemalen peper
▢
zout
▢
½
kropje
rode sla
radicchio
▢
6
kerstomaatjes
▢
15
spinazieblaadjes
±
▢
25
gram
boter
▢
2
lamsfilets
á 125 gr
▢
1
eetlepel
frambozenazijn
▢
1½
eetlepel
rodebessegelei
▢
1
dl
olijfolie
Instructies
Snijd het harde stukje van de asperges en snijd ze in stukjes van 4 cm.
Kook ze ± 5 minuten in ruim water met wat zout, spoel ze onder koud water af en laat ze uitlekken.
Snijd de slablaadjes kleiner en halveer de tomaatjes.
Vermeng alle groenten en verdeel ze over 4 borden.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de lamsfilets in ± 4 minuten aan beide kanten bruin, zodat ze van binnen rosé zijn.
Neem de filets uit de pan, bestrooi ze met peper en zout en houd ze warm.
Roer de azijn en de bessengelei door het bakvet en verwarm het op halfhoog vuur, zodat de aanbaksels los koken.
Schenk de jus door een zeef en klop er met de olie en wat peper en zout een sausje van.
Snijd de filets in plakjes, verdeel die over de groenten en lepel de dressing erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Lamsvlees
/
Salade
/
Vlees