Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige makreeltaartjes
AllerHande januari 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
plakjes
deeg voor hartige taart
diepvries
▢
1
pakje
gerookte makreelfilet
200 g
▢
5
eieren
▢
1
eetlepel(s)
mierikswortel
potje
▢
125
ml
slagroom
▢
½
zakje
bieslook
verse à 15 g, fijngeknipt
▢
5
eetlepel(s)
honing-mosterddressing
fles à 270 ml
▢
1
zak
witte kool
gesneden 300 g
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Deeg laten ontdooien en elk plakje op met bloem bestoven aanrecht iets dunner uitrollen.
Quichevormpje op deeg leggen en ruime cirkel rondom uitsnijden.
Ingevette vormpjes hiermee bekleden.
Makreelfilets in stukjes verdelen en op deegbodems leggen.
In kom eieren loskloppen met mierikswortel, slagroom, zout en peper en bieslook.
Eimengsel over makreel schenken.
Taartjes in midden van oven in ca. 40 minuten bruin en gaar bakken.
Intussen dressing en mespunt peper door koolreepjes scheppen.
Taartjes uit vormpjes nemen en met koolsalade serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Vis