Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Huisgemaakte kippenleverpaté
AllerHande december 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
hamlap
ca. 100 g
▢
1
mandarijn
▢
1
theelepel
salie
gedroogde
▢
200
g
kippenlevertjes
▢
200
g
speklapjes
in stukken
▢
125
ml
slagroom
▢
1
ei
losgeklopt
▢
6
plakken
Coburger ham
▢
1
bakje
alfalfa
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Hamlap in heel kleine blokjes snijden.
Mandarijn schoonboenen en 1 theelepel van schil raspen (rest wordt niet gebruikt). Hamblokjes in kom mengen met mandarijnrasp, salie en peper.
In keukenmachine kippenlevertjes met speklap, room, ei, 1 theelepel zout en peper tot gladde massa laten draaien.
Hammengsel erdoor spatelen.
Ingevette vorm bekleden met plakken ham; ham over zijkant laten hangen om straks bovenkant van paté mee af te dekken.
Vleesmengsel in vorm scheppen.
Ham erover dichtvouwen en afdekken met aluminiumfolie.
Vorm in braadslede zetten.
Kokend water in braadslede schenken tot 2 cm onder rand van vorm.
Paté in oven in ca. 1 uur gaar laten worden.
Vorm uit oven nemen.
Vrijgekomen vocht (vrij veel) afgieten.
Paté op plank storten en laten afkoelen.
Paté luchtdicht in plasticfolie verpakken en in koelkast bewaren.
Glad mes in heet water dompelen en van paté 8 dunne plakken afsnijden.
Voor elke plak mes opnieuw schoonvegen en in heet water dompelen.
Paté met alfalfa op bord leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met geroosterd brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Voorgerechten