Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Andijviestamppot met tomaat en worstjes
AllerHande januari 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1¼
kg
aardappels
kruimige bijv. Super-aardappels
▢
25
g
boter
▢
2
schaaltjes
Catalaanse braadworstjes
à 6 stuks
▢
250
g
cherrytomaten
▢
150-200
ml
melk
▢
1
teentje
knoflook
uitgeperst
▢
150
g
geraspte belegen kaas
▢
400
g
andijvie
gesneden
Instructies
Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen.
Aardappels in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaarkoken.
Intussen in grote koekenpan boter verhitten en worstjes op matig vuur in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar bakken.
Tomaatjes wassen en in vieren snijden.
(In magnetron) melk met knoflook verwarmen.
Aardappels afgieten en tot puree stampen.
Melk en eventueel bakvet erdoor roeren tot smeuïge puree ontstaat.
Pan op laag vuur zetten. Kaas, rauwe andijvie en tomaatjes door puree mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Stamppot nog 1-2 minuten verwarmen.
Stamppot over vier borden verdelen en worstjes erop leggen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland