Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip, ui en aardappels uit de oven
AllerHande januari 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kippenbouten
▢
Grof zeezout
▢
versgemalen zwarte peper
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
1
kg
aardappels
met rode schil / zak à 1½ kg
▢
4
rode uien
▢
1
net
sjalotten
250 g
▢
1
eetlepel(s)
kummel
=karwijzaad
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Kippenbouten licht bestrijken met 1 eetlepel olie en bestrooien met zout en peper.
Aardappels schoonboenen en in grove stukken snijden.
Ui en sjalot pellen. Rode ui in partjes snijden, grote sjalotten halveren.
In braadslede ui, sjalot en aardappels omscheppen met 2 eetlepels olie, knoflook, karwijzaad, zout en peper en rest van olie.
Kippenbouten op groenten leggen.
Braadslede in midden van oven schuiven.
Kip en groenten in ca. 45 minuten gaar en bruin roosteren.
Groenten af en toe omscheppen, tussentijds eventueel vrijkomend vocht uit braadslede scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
Lekker met groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Ovenschotel