Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladepuntjes met Kaapse goudbes
AllerHande december 2003
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
Kaapse goudbessen
physalis
▢
100
g
roomboter
▢
150
g
pure chocolade
in stukjes
▢
1
eetlepel(s)
sinaasappellikeur
slijter
▢
6
almond cookies
stevige amandelkoekjes
▢
cacaopoeder
Instructies
'Lampionnetjes' van goudbessen voorzichtig openen en omhoog vouwen.
Op heel laag vuur (of au bain marie) boter en chocolade al roerend verwarmen tot chocola is
gesmolten.
Likeur erdoor roeren en pan van vuur nemen.
Met deegroller of tussen handen koekjes grofverkruimelen.
Koekjes door chocolade scheppen.
Mengsel in vorm schenken.
Als decoratie goudbesjes in regelmatig patroon in chocolade drukken (zodat straks elke
taartpunt er een heeft).
Vorm afdekken met plasticfolie en taart in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
Taart met in heet water gedompeld mes in 8 smalle punten snijden.
Mes telkens met keukenpapier schoonvegen en opnieuw in heet water dompelen.
Vier borden bestuiven met cacaopoeder en taartpuntjes erop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Fruit
/
Nagerecht