Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 8 Kaapse goudbessen physalis
- 100 g roomboter
- 150 g pure chocolade in stukjes
- 1 eetlepel(s) sinaasappellikeur slijter
- 6 almond cookies stevige amandelkoekjes
- cacaopoeder
Instructies
- 'Lampionnetjes' van goudbessen voorzichtig openen en omhoog vouwen.
- Op heel laag vuur (of au bain marie) boter en chocolade al roerend verwarmen tot chocola is
- gesmolten.
- Likeur erdoor roeren en pan van vuur nemen.
- Met deegroller of tussen handen koekjes grofverkruimelen.
- Koekjes door chocolade scheppen.
- Mengsel in vorm schenken.
- Als decoratie goudbesjes in regelmatig patroon in chocolade drukken (zodat straks elke
- taartpunt er een heeft).
- Vorm afdekken met plasticfolie en taart in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
- Taart met in heet water gedompeld mes in 8 smalle punten snijden.
- Mes telkens met keukenpapier schoonvegen en opnieuw in heet water dompelen.
- Vier borden bestuiven met cacaopoeder en taartpuntjes erop leggen.