Chocoladepuntjes met Kaapse goudbes

AllerHande december 2003
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 Kaapse goudbessen physalis
  • 100 g roomboter
  • 150 g pure chocolade in stukjes
  • 1 eetlepel(s) sinaasappellikeur slijter
  • 6 almond cookies stevige amandelkoekjes
  • cacaopoeder

Instructies

  • 'Lampionnetjes' van goudbessen voorzichtig openen en omhoog vouwen.
  • Op heel laag vuur (of au bain marie) boter en chocolade al roerend verwarmen tot chocola is
  • gesmolten.
  • Likeur erdoor roeren en pan van vuur nemen.
  • Met deegroller of tussen handen koekjes grofverkruimelen.
  • Koekjes door chocolade scheppen.
  • Mengsel in vorm schenken.
  • Als decoratie goudbesjes in regelmatig patroon in chocolade drukken (zodat straks elke
  • taartpunt er een heeft).
  • Vorm afdekken met plasticfolie en taart in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
  • Taart met in heet water gedompeld mes in 8 smalle punten snijden.
  • Mes telkens met keukenpapier schoonvegen en opnieuw in heet water dompelen.
  • Vier borden bestuiven met cacaopoeder en taartpuntjes erop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Nagerecht