Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladetruffeltaart 2
AllerHande jubileumnummer 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
bloem
▢
50
g
witte basterdsuiker
▢
50
g
cacaopoeder
▢
150
g
koude boter
▢
1
ei
▢
300
g
pure chocolade
in stukken
▢
2
eetlepel(s)
schenkstroop
▢
500
ml
slagroom
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
▢
1
zakje
hazelnoten
geroosterde 65 g, grof gehakt
Instructies
Bloem, basterdsuiker en 40 g cacao boven kom zeven.
Boter met twee messen in bloem tot kleine blokjes snijden.
Ei en mespunt zout toevoegen en snel tot soepel, samenhangend deeg kneden.
Deeg afgedekt 1 uur in koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.
Deeglap in vorm leggen en aandrukken, zodat bodem en wand ermee bekleed zijn.
Vel bakpapier (groter dan vorm) op deeg leggen en laag steunvulling in vorm scheppen.
Taartbodem in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
Laatste 5 minuten bakpapier en steunvulling verwijderen.
Bodem uit oven nemen en laten afkoelen.
Chocolade, schenkstroop en 100 ml slagroom in pan op zeer laag vuur al roerend smelten.
Laten afkoelen. Rest van slagroom met kaneel lobbig kloppen.
Slagroom luchtig door afgekoelde chocoladeroom scheppen.
Mengsel over deegbodem uitstrijken.
Taart afgedekt 3 uur in koelkast zetten.
Voor serveren rest van cacao boven taart zeven.
Taart bestrooien met hazelnoten.
Met warm, natgemaakt mes taart in punten snijden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Gebak
/
Taart