Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Paddenstoelenterrine met kip
AllerHande 11 2009
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
speklapjes
(ca. 450 g) in stukjes
▢
50
ml
rode port
▢
300
g
kipfilet
puur&eerlijk biologisch
▢
1
teen
knoflook
zeer fijngesneden
▢
5
takjes
verse tijm
de blaadjes gerist
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
bak
kastanjechampignons
250 g
▢
18
plakken katenspek
ca. 125 g
▢
1
ei
▢
50
g
pistachenoten
bakje 95 g
Instructies
Meng de speklapstukjes met de port en laat afgedekt 30 minuten in de koelkast marineren.
Snijd de kip in repen, meng met de knoflook en de tijm en zet afgedekt 30 minuten in de koelkast.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 10 minuten.
Leg de plakjes katenspek dakpansgewijs in de cakevorm en laat ze over de rand hangen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maal de speklapstukjes fijn in de keukenmachine.
Meng met het ei, de noten, peper en flink wat zout.
Maak laagjes in de vorm: 1/4 speklapjesmengsel, kip, 1/4 speklapjesmengsel, champignons,
1/4 speklapjesmengsel, kip en 1/4 speklapjesmengsel.
Dek de terrine af met het overhangende katenspek.
Bedek de terrine met de folie en zet hem in de schaal.
Vul deze tot bijna aan de rand met kokend water en zet hem voorzichtig in de oven.
Bak de terrine ca. 55 minuten.
Laat afkoelen en giet het vocht af.
Snijd de terrine in plakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met geroosterd brood en zure augurken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland