Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Plaatpizza
AllerHande jubileumnummer 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zakje
gedroogde gist
7 g
▢
300
g
bloem
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
pakje
sugo pastasaus pikant
370 g
▢
150
g
gebraden kipfilet
▢
125
g
salami
▢
1
rode paprika
in ringen
▢
1
ui
in ringen
▢
100
g
geraspte cheddarkaas
Instructies
Gist in 150 ml lauwwarm water oplossen.
In schaal bloem met gistoplossing en olie mengen en in 5-10 minuten tot soepel deeg kneden.
Bal van deeg vormen en deegbal in kom onder vochtige theedoek op warme plek 1 uur laten rijzen, tot deeg in volume is verdubbeld.
Oven voorverwarmen op 225 °C.
Bakplaat invetten.
Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot grote langwerpige lap die op bakplaat past.
Deeg met tomatensaus bestrijken; randen vrij laten.
Pizza beleggen met (grof gescheurde) kipfilet en salami en daarover paprika, ui en kaas verdelen.
Pizza in oven in 20-25 minuten goudbruin bakken.
Pizza in 8 gelijke stukken snijden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Lunch
/
Pizza
Land van herkomst
America