Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Runderstoofpot met wintergroenten
AllerHande januari 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
g
riblappen
en runderlappen
▢
2
eetlepel(s)
grove mosterd
▢
50
g
boter
▢
2
teentjes
knoflook
in plakjes
▢
1
knolselderij
in blokjes
▢
2
winterwortels
in plakjes
▢
1
tablet
vleesbouillon
▢
1
flesje
bier
op kamertemperatuur
▢
4
aardappels
vastkokende in stukken
▢
2
preien
dunne in stukken
▢
3
takjes
selderij
grofgehakt
Instructies
Vlees in grove stukken snijden en omscheppen met mosterd, zout en peper.
In braadpan boter verhitten en vlees in 5 minuten rondom bruinbakken.
Knoflook, knolselderij en winterpeen toevoegen en al omscheppend 3 minuten meebakken.
Vleesbouillontablet boven pan verkruimelen.
Bier en 200 ml warm water bij vlees schenken.
Vocht aan de kook brengen, vuur laag zetten en vlees met deksel op pan in 2 - 2½ uur laten gaarstoven.
Vlees regelmatig omscheppen, halverwege stooftijd aardappel en prei toevoegen.
Stoofpot op smaak brengen met zout en peper en bestrooien met selderij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Stoofpot
/
Vlees