Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofpeertjessorbet
AllerHande december 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
bakken
stoofpeertjes
à 400 g, koelvak
▢
1
eetlepel(s)
limoensap
▢
100
ml
rode port
▢
1
kaneelstokje
▢
4
eetlepel(s)
donkere basterdsuiker
▢
4
verse
vijgen
Instructies
Stoofpeertjes laten uitlekken, vocht opvangen.
Stukjes peer met limoensap besprenkelen en in diepvriesdoos in diepvries zetten.
Peer in minstens 3 uur laten bevriezen.
Intussen stoofvocht van peertjes met port, kaneelstokje en suiker tot 150 ml laten inkoken.
Siroop laten afkoelen en kaneelstokje verwijderen.
In koelkast bewaren.
Vijgen in plakjes snijden en vier wijnglazen ermee bekleden.
In keukenmachine of met staafmixer stukjes peer met portsiroop tot rulle sorbetmassa pureren.
Sorbet snel in glazen scheppen en serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
IJs
/
Nagerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch