Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lamskoteletjes met Paprika-Kaassaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
lamskotelet
enkele
▢
1
dl
yoghurt
▢
100
gram
oude kaas
geraspt
Voor de marinade:
▢
2
ui
▢
3
teentjes
knoflook
▢
1
paprika
▢
5
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
1
eetlepel(s)
dille
fijngeknipte / diepvries
▢
1
tl
paprikapoeder
▢
2
dl
retsina
Griekse wijn met harsgeur
Instructies
Snipper de uien en de knoflook.
Snijd de schoongemaakte paprika in reepjes.
Verhit de olie en bak hierin de ui, knoflook en paprika ca. 3 minuten zachtjes.
Roer de tomatenpuree, dille en het paprikapoeder erdoor en bak dan nog eens ca. 3 minuten.
Schep de helft van het uimengsel in een (steel)pan, voeg de retsina, peper en zout naar smaak toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de marinade daarna weer afkoelen.
Leg de koteletjes in een schaal, schenk de marinade erover en laat het geheel daarna afgedekt minsten 8 uur marineren.
Roer de yoghurt en geraspte kaas door de rest van het uimengsel en breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
Neem de koteletjes uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
Rooster de koteletjes in ca. 8 minuten rosé.
Keer ze af en toe.
Serveer met de Paprika- kaassaus
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
/
Vlees