Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselsoep met bokbier en prei
Snel te maken.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kg
mosselen
▢
300
ml
bokbier
▢
2
uien
gesnipperd
▢
4
eetlepel(s)
vloeibare margarine
▢
600
g
prei
gesneden
▢
2
eetlepel(s)
grove mosterd
▢
2
eetlepel(s)
bloem
▢
100
ml
kookroom
light
▢
500
ml
kippenbouillon
van tablet
▢
1
meergranen stokbrood
in plakken
Instructies
Mosselen wassen onder stromend water.
Kapotte mosselen en mosselen die na tik op aanrecht niet sluiten, verwijderen.
Mosselen in mosselpan leggen.
Bokbier erbij schenken en mosselen afgedekt in 6-8 minuten koken tot alle mosselen openstaan (mosselen die niet zijn opengegaan weggooien).
Mosselen uit schelp nemen (12 achterhouden) en mosselvocht zeven boven kom.
Intussen in grote soeppan ui in margarine goudbruin fruiten.
Prei toevoegen en al omscheppend bakken tot prei slinkt.
Mosterd erdoor roeren en bloem erboven zeven.
Mosselvocht erbij schenken en blijven roeren tot vocht gebonden is.
Kookroom en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en geheel zachtjes doorkoken, op smaak brengen met (zout en) peper.
Mosselen even in soep meewarmen.
Soep over vier diepe borden verdelen en garneren met achtergehouden mosselen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met stokbrood.
Bokbier is echt herfstbier. De piek van het seizoen ligt in oktober en november.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Nederland