Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenkoolstampot met ui en champignons
Dit recept combineert de klassieke boerenkoolstamppot met smaakvol gebakken champignons en uien voor een verfrissende twist!
Porties:
4
stuks
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
in ringen gesneden
▢
200
g
champignons
gehalveerd
▢
400
g
aardappels
kruimig gesneden
▢
250
g
boerenkool
schoongemaakt
▢
½
dl
melk
▢
20
g
boter
▢
2
eetlepels
grove mosterd
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de aardappels met boerenkool in een ruime pan met wat zout gaar gedurende ongeveer 15-20 minuten.
Giet af en voeg melk en boter toe.
Stamp tot een smeuïge stamppot en meng de grove mosterd erdoor.
Breng op smaak met peper.
Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin de knoflook kort aan.
Voeg de uienringen toe en bak ze ongeveer 2 minuten, voeg daarna de champignons toe en bak nog 3 minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de stamppot over de borden en schep het champignon-uienmengsel er bovenop.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch