Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bombolone
Deze heerlijke Bombolone, gevuld met crème, is een echte delicatesse die perfect is voor een zoete traktatie!
Porties:
4
stuks
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten voor het deeg:
▢
3
eieren
▢
400
gram
bloem
▢
3
eetlepels
suiker
▢
Geraspte schil van 1 sinaasappel
▢
50
gram
verse biergist
▢
50
gram
boter
▢
½
beker
melk
Ingrediënten voor de crème:
▢
1
glas
melk
▢
1
ei
▢
1
eetlepel
suiker
▢
1
eetlepel
bloem
▢
½
stokje
kaneel
▢
Schil van 3 citroenen
Instructies
Deeg:
Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist, suiker en boter erin op.
Voeg de geraspte sinaasappelschil toe.
Voeg al roerend de eieren en de bloem toe.
Kneed het geheel tot een deeg en laat dit een uur rusten onder een theedoek.
Rol het deeg uit en snijd er vormpjes uit met een steekring of glas.
Laat deze vormpjes nog een half uur rijzen op een warme plek.
Verwarm olie en reuzel in een pan op het vuur en bak de bolletjes aan beide kanten goudbruin.
Haal ze daarna door suiker en vul ze met de crème.
Crème:
Meng suiker, bloem en ei en klop dit gedurende twee minuten met een mixer.
Verwarm de melk met kaneel en citroenschil en laat het even trekken.
Voeg al roerend de melk toe aan het eimengsel en zeef dit boven een steelpan.
Plaats de steelpan in een pan met heet water op het vuur en gaar de crème roerend enkele minuten.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Nagerecht
Land van herkomst
Italië