Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktballetjestajine met aardappelen en doperwten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
rundergehakt
▢
1
eetlepel(s)
koriander
fijngehakte verse
▢
1
dessertlepel
komijnpoeder
▢
1
dessertlepel
paprikapoeder
▢
zwarte peper
▢
zout
naar smaak
Voor de saus
▢
3
tomaten
▢
250
g
doperwten
▢
4
aardappels
geschilde en in parten gesneden
▢
1
ui
▢
1
teen
knoflook
gehakte
▢
1
eetlepel(s)
koriander
fijngehakte verse
▢
1
dessertlepel
komijnpoeder
▢
1
dessertlepel
paprikapoeder
▢
½
dessertlepel
gemberpoeder
▢
6
eetlepel(s)
olijfolie
▢
zwarte peper
▢
zout
naar smaak
▢
300
ml
water
Instructies
Pel en hak de ui en de knoflook.
Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
Verhit de olijfolie in een pan en voeg daar de tomaat, ui, knoflook, koriander en de specerijen aan toe.
Fruit alles zachtjes aan gedurende 10 minuten.
Voeg er de doperwten aan toe en de 300 ml water en laat 20 minuten zachtjes koken.
Vermeng ondertussen het gehakt, de eetlepel koriander en de specerijen met elkaar en vorm daar kleine balletjes van.
Voeg die tezamen met de stukken aardappelen bij de doperwten en schep alles goed om.
Laat ongeveer 15 minuten zachtjes stoven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heet opdienen met grote stukken Marokkaans brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Stoofpot
/
Vlees
Land van herkomst
Marokko