½theelRas el Hanoutmengsel van verschillende kruiden te koop in marokkaanse of turkse winkels
2eetlepel(s)rozijnen
1eetlepel(s)honing
1kaneel
1kg.couscous
Instructies
Pruimen met ruim warm water overgieten en 3 uur laten weken, laten uitlekken
Pan met ca. 1 1/2 liter water aan de kook brengen. 40 gr. boter hierin laten smelten. Vlees, 1 ui, amandelen, saffraan, koenjit zout, peper en ras el-hanout toevoegen. Mengsel onafgedekt ca. 2 uur zachtjes laten koken en vocht hierbij zoveel mogelijk laten verdampen. Intussen in andere pan 35 gr. boter verwarmen en hierin 1 ui 5-10 min. zachtjes bakken. Pruimen en rozijnen bij uien toevoegen en 3 min. meewarmen. Honing en kaneel erdoor roeren en 2 min. verwarmen. Couscous met zout en kaneel bereiden volgens gebruiksaanwzijng op verpakking en voor serveren couscous mengen met 75 gr. boter.
Couscous op schaal leggen. Vlees- en pruimenmengsel over couscous verdelen.