Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roquefort appeltaartje
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
1
ei
M
▢
50
g
verse roomkaas
▢
1
eetlepel
bloem
▢
50
g
roquefort
blauwaderkaas
▢
2
bosuitjes
▢
boter
of margarine om in te vetten
▢
2
appels
Braeburm
Instructies
Bladerdeeg ontdooien.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Ei loskloppen met roomkaas, zout en peper.
Bloem erdoor mengen.
Roquefort verkruimelen en door eimengsel scheppen.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Taartvormpjes invetten.
Bladerdeeg in taartvormpjes leggen.
Appels schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en appels in plakjes snijden.
Plakjes in ieder taartvormpje op deeg leggen.
Bosuitjes erover verdelen.
Kaas-eimengsel erover verdelen.
Overhangende punten van deeg naar binnen vouwen.
Taartjes in ca. 15 minuten in midden van oven goudbruin en gaar bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker op bedje van veldsla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hartige taart
/
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk