Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zuurkool ovenschotel van Allerhande
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
boter
of margarine
▢
1
schaaltje
half-om-halfgehakt
ca. 500 g
▢
zout
▢
peper
▢
1
pak
aardappelpuree voor ovenschotels
2 zakjes à 83 g
▢
1
zak
wijnzuurkool
500 g
▢
100
g
rozijnen
zak à 250 g
▢
3
eetlepels
paneermeel
Instructies
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten en gehakt rul bakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Puree bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Ovenschaal invetten.
Zuurkool laten uitlekken en vermengen met rozijnen.
In ovenschaal laagje zuurkool, laagje gehakt, laagje aardappelpuree doen.
Nogmaals herhalen.
Bestrooien met paneermeel en rest van boter in klontjes erover verdelen.
Zuurkoolschotel in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland