Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tofu in pittige ketjapsaus
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
rijst
▢
3
theelepels
sambal
▢
8
eetlepels
ketjap manis
fles a 250 ml
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
pakjes
tofu roerbak fijngekruid
a 180 g
▢
700
g
sperziebonen
▢
4
eetlepels
zonnebloemolie
▢
50
g
pinda's
gezouten
Instructies
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
Sambal door ketjap mengen.
Knoflook boven ketjap uitpersen.
Marinade met tofu mengen.
Sperziebonen schoonmaken en in 8 minuten gaarkoken.
In koekenpan olie verhitten.
Tofu uit marinade scheppen en 5 minuten zacht bakken.
Marinade en 100 ml water aan tofu toevoegen en verwarmen.
Met zout en peper op smaak brengen.
Pinda's grof hakken.
Tofu met ketjapsaus, sperziebonen en rijst over vier borden verdelen.
Tofu met pinda's bestrooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met schijfjes komkommer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Noten
/
Rijst
/
Vleesvervangers