Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoetzure vis op aziatische groenten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
arachideolie
▢
1
grote
bruine ui
in dikke ringen gesneden
▢
2
eetlepels
gember
geraspte
▢
1
rode paprika
in grote stukken gesneden
▢
2
theelepels
maïszetmeel
▢
80
ml
water
▢
125
ml
groentebouillon
▢
80
ml
ketchup
▢
2
eetlepels
sojasaus
▢
1
eetlepel
mout azijn
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
4
stevige
witvisfilet
▢
450
g
ananas stukjes
op sap uit blik / uitgelekt
▢
250
g
kailan
in grote stukken
▢
200
g
jonge paksoi
in vieren gesneden
▢
300
g
choisum
in grote stukken (allen te verkrijgen in de Aziatische winkels)
Instructies
Verhit de helft van de olie in een pan.
Roerbak daarin de ui, gember, en paprika tot de paprika zacht is.
Voeg het met water aangemaakte maïszetmeel toe, samen met de bouillon, ketjup, sojasaus, azijn en het citroensap.
Roer tot de saus kookt en een beetje begint te dikken.
Neem de pan van het vuur.
Verhit de rest van de olie in een wok.
Bak daarin de moten vis met enkele tegelijk 1 minuut aan elke kant.
Doe alle vis terug in de wok met de saus en de ananas.
Laat dat zonder deksel tot de vis goed gaar is.
Kook of stoom ondertussen de kailan, paksoi en choisum afzonderlijk tot alles een beetje geslonken is.
Laat de groenten uitlekken en verdeel ze over de borden.
Leg daarop de vis en de saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Azië