Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Visbakkie
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
bakje
cherrytomaatjes
▢
1
bakje
kibbeling
ongeveer 275 g
▢
3
eetlepels
mayonaise
▢
2
eetlepels
yoghurt
▢
1
grote
zoetzure augurk
▢
2
takjes
peterselie
Instructies
Haal de bakplaat uit de oven en vet 'm in met de olie.
Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
Was de tomaatjes.
Snij grote stukken kibbeling doormidden.
Leg de kibbeling op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de kibbeling in ongeveer 8 minuten warm.
Maak ondertussen het augurksausje.
Meng in een kommetje de mayonaise met de yoghurt.
Snij de augurk in piepkleine stukjes.
Meng de augurk door het mayonaisemengsel.
Knip de peterselie met een schaar boven het kommetje in kleine stukjes.
Roer het sausje goed door.
Haal de bakplaat uit de oven.
Doe wat kibbeling en tomaat in elk bakje.
Schep er wat saus bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Patat erbij serveren.
Als je de tomaatjes bij de kibbeling op de bakplaat legt, worden ze lekker warm en een beetje zacht.
Dat is ook erg lekker!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland