In keukenmachine sjalot, knoflook, gember, peper en koriander fijnhakken.
Kabeljauw, suiker en ½ eetlepel maïzena toevoegen en machine laten draaien tot gladde vismassa ontstaat.
Op smaak brengen met zout en peper.
Handen met maïzena bestuiven en 12 balletjes van vismengsel vormen.
Op elk balletje garnaal leggen en platdrukken tot 1 cm dik schijfje.
Viskoekjes naast limoenpartjes op schaal leggen en in koelkast nog 30 minuten laten opstijven.
Aan tafel viskoekjes een voor een op schuimspaantjes leggen en in hete olie in ca. 3 minuten goudbruin en gaar bakken.
Besprenkelen met limoensap.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
Lekker met chilisaus.Andere vis: In plaats van kabeljauw kunt u voor deze viskoekjes ook andere visfilet nemen.
Bijvoorbeeld tilapiafilet of meervalfilet.