Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges en gratin
gegratineerde asperges
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
asperges
▢
50
g
bloem
▢
zout
▢
peper
▢
4
eetlepels
slagroom
▢
3
plakken
gekookte ham
▢
70
g
boter
▢
6
eieren
▢
50
g
geraspte kaas
▢
2½
dl
melk
▢
nootmuskaat
Instructies
Schil de asperges zorgvuldig, snij ze allemaal op dezelfde lengte af.
Breng een pan met water met zout aan de kook.
Laat hierin de asperges 20 minuten koken.
Kook de eieren in 10 minuten hard.
Hak de ham in grove stukken.
Smelt 50 g boter in een pan, voeg de bloem toe en maak een witte roux.
Verdun deze met de melk en met 2½ kooknat van de asperges.
Breng ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Meng de gehakte ham door de saus.
Doe op de bodem van een ovenvaste schaal wat saus.
Pel de eieren en snij ze in schijfjes.
Laat de asperges goed uitlekken, leg een laag asperges op de saus, dan een laagje ei, een laagje saus, asperges, ei, enz.
Eindig met een laagje saus.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Smelt de rest van de boter en schenk deze over de kaas.
Zet de schaal even onder de grill en laat de bovenkant bruin worden.
Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Varkensvlees
/
Vlees