Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aubergine en gratin
gegratineerde aubergine
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
aubergines
▢
30
g
bloem
▢
75
g
geraspte kaas
▢
nootmuskaat
▢
60
g
boter
▢
5
dl
melk
▢
zout
▢
peper
Instructies
Schil de aubergines en snij ze in de lengte in schijven van 4 mm dik.
Maak er met een scherp mes strepen over en leg ze in een bak met koud water.
Laat ze uitlekken en bak ze 8 minuten in een friteuse van 175º C.
Haal ze uit het vet en laat uitlekken.
Smelt 50 g boter in een pan en voeg de bloem toe.
Geef er langzaam de melk bij en maak een gladde saus.
Geef hier zout, peper en nootmuskaat bij en laat 6 minuten zachtjes sudderen.
Haal de pan van het vuur en voeg de kaas toe.
Leg een laag aubergine in een ovenvaste schaal.
Bestrooi met zout en bedek met een laag saus.
Dan weer een laag aubergine, zout en saus enz.
Snij de rest van de boter in stukjes en verdeel deze over de saus.
Schuif de schaal in een oven van 200º C.
Laat ze 15 minuten gratineren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch