Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Côtelettes de marcassin aux poires
koteletten van wild zwijn met peren
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
wildzwijnkoteletten
▢
4
peren
▢
2
citroenen
▢
kaneel
▢
3
dl
pepersaus
▢
zout
▢
peper
▢
0,3
dl
cognac
▢
80
g
boter
▢
2
jeneverbessen
▢
3
eetlepels
suiker
▢
olie
Instructies
Pers de jeneverbessen fijn en meng ze met het sap van de citroenen en 1 dl olie.
Laat de koteletten hierin 2 uur marineren.
Schil de peren, snij ze in tweeën en verwijder de klokhuizen.
Breng een pan met water aan de kook met de suiker en wat kaneel en pocheer de peren hierin.
Laat de koteletten uitlekken en bestrooi met zout en peper.
Verhit de boter in een pan en bak de koteletten 7 minuten aan elke kant.
Leg ze op een voorverwarmde schaal.
Blus het braadvocht af met de cognac en voeg het vocht bij de pepersaus.
Leg de peren bij de koteletten en schenk er wat saus over en serveer de rest in een sauskom erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Wild
Land van herkomst
Frankrijk