Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Croquettes de pommes de terre
aardappelkroketten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
▢
1
ei
▢
paneermeel
▢
nootmuskaat
▢
3
eierdooiers
▢
bloem
▢
zout
▢
peper
Instructies
Kook de aardappels gaar en stamp ze tot puree.
Laat ze iets afkoelen en voeg de dooiers toe.
Roer deze er goed onder.
Voeg zout en peper en nootmuskaat toe en al u wilt wat fijngehakte peterselie.
Spuit met een spuitzak met zeer grote gladde strengen aardappelpuree op een blad
aluminiumfolie.
Snij de strengen op maat van de kroketten.
Wentel deze door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en dan door paneermeel.
Zet ze koel weg tot gebruik.
Frituur ze in de friteuse op 175ºC goudbruin en knapperig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch