Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Entrecôte à la Beaujolaise
entrecôte uit de Beaujolais
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
entrecôtes
▢
zout
▢
peper
▢
2
takjes
peterselie
▢
1
takje
thijm
▢
1
takje
selderijgroen
▢
4
sjalotjes
▢
3
dl
beaujolais
▢
120
g
boter
▢
20
g
bloem
▢
1
glaasje
cognac
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
blaadjes
laurier
▢
1
mergpijpje
▢
100
g
vleesafsnijdels
Instructies
Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
Schil de knoflook en pers die uit.
Smelt 50 g boter in een pan en als ze heet is sauteer dan de afsnijdsels in de boter goed bruin.
Verwijder ze daarna.
Doe dan de sjalotjes in de braadboter, sauteer ze tot ze bruin beginnen te worden, voeg dan peper toe, peterselie, tijm, laurier en selderijgroen.
Geef er de beaujolais bij en laat tot 1/3 reduceren.
Kook ondertussen zachtjes gedurende 5 minuten het mergpijpje.
Maak van 20 g boter en de bloem door kneden een beurre manié.
Passeer de saus.
Bind ze met stukjes beurre manié door deze er goed door te kloppen, geef er de knoflook en de cognac bij.
Smelt de rest van de boter in een pan en als ze heet is sauteer de entrecôtes gedurende 3 minuten aan elke kant bruin.
Geef er zout en peper over.
Bestrijk ze met het merg.
Geef er de saus over en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk