Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Epaule d'agneau en persillade
lamsschouder persillade
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ontbeende
lamsschouder
▢
800
g
champignons
▢
60
g
boter
▢
olie
▢
4
teentjes
knoflook
▢
4
sjalotjes
▢
1
bosje
peterselie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Snij het vlees in 8 grote brokken.
Maak de champignons schoon en ciseleer ze.
Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
Schil de knoflook en hak die fijn.
Was de peterselie en hak die fijn.
Sauteer de champignonplakjes in wat olie.
Verhit in een andere pan wat olie en sauteer hierin het vlees aan alle kanten bruin.
Als het vlees mooi bruin is, halen we het uit de pan en houden het warm.
Haal de helft van de olie waarin het vlees gebakken is weg, doe de boter in de pan, verhit deze.
Voeg de gehakte sjalot toe en laat die zachtjes kleur krijgen.
Leg dan het vlees en de champignons bij de sjalotten in de pan, meng het goed en laat het enkele minuten smoren.
Breng het op smaak en geef er veel peper bij.
Geef er de knoflook en de peterselie bij en roer het er goed door.
Schenk het vlees en de champignons op een voorverwarmde schaal en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk