Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Epigrammes d'agneau aux lentilles
lamsrib met linzen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
lamsribstukken
à 150 g
▢
40
g
boter
▢
300
g
linzenolie
▢
2
teentjes
knoflook
▢
peterselie
▢
1
laurierblad
▢
zout
▢
peper
Instructies
Doe de linzen in een zeef en spoel ze zeer goed af.
Laat ze dan twee uur weken in een pan met koud water.
Schil de knoflook.
Voeg de knoflook met het vlees bij de linzen, geef er zout en peper over, voeg er de laurier bij en breng het aan de kook.
Doe het deksel op de pan en laat het een uur koken.
Was wat peterselie en hak die fijn.
Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en droog het af met keukenpapier.
Wrijf het vlees in met olie en zet het twee minuten aan elke kant onder de hete grill.
Giet de linzen af.
Stort ze op een verwarmde dienschaal, haal er de laurier en de knoflook uit en voeg er de boter bij.
Roer deze er goed door.
Leg de stukken vlees op de linzen, strooi er peterselie over en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk