Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Faisan à l'Alsacienne
Elzasser fazant
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
fazant
▢
1
saucijsje
▢
1
kg
zuurkool
▢
2
dl
bouuillon
▢
laurier
▢
10
jeneverbessen
▢
250
g
gezouten spek
▢
250
g
gerookt spek
▢
2½
dl
Elzasser wijn
▢
tijm
▢
1
kruidnagel
▢
100
g
ganzevet
Instructies
Verwarm in een pan 50 g ganzevet.
Doe er de zuurkool bij en verwarm deze.
Voeg de wijn toe.
Voeg dan de beide soorten spek, tijm , laurier, jebneverbessen en kruidnagel toe.
Zet de deksel op de pan en kook op een zacht vuur gedurende een uur.
Keer de inhoud van de pan af en toe om.
Smelt de rest van het ganzevet in een pan en bak hierin snel de fazant aan alle kanten bruin in 20 minuten.
Gooi het vet weg.
Voeg dan de fazant bij de zuurkool.
Voeg hier ook het saucijsje bij en de verwarmde bouillon.
Sluit de pan goed af en laat nog 50 minuten zachtjes sudderen, tot de fazant gaar is.
10 minuten voor het einde van de kooktijd prikken we met een vork in het saucijsje.
Leg de zuurkool op een schotel.
Snij de fazant in vieren en het spek in stukken.
Omring de zuurkool met dit alles.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Frankrijk