Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fenouil à la Grêcque
venkel op z'n Grieks
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
venkelknollen
▢
6
tomaten
▢
1
citroen
▢
1
teentje
knoflook
▢
koriander
▢
2
uien
▢
1½
dl
olijfolie
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
1
bouquet garni
▢
zout
▢
peper
Instructies
Schil en hak de uien fijn.
Schil de knoflook en stamp hem fijn.
Pers de citroen uit.
Pel en ontpit de tomaten.
Pers er het vocht uit en hak ze in stukjes.
Verwarm de olie in een pan en laat de uien zachtjes stoven met de deksel op de pan, zonder dat ze kleur krijgen.
Voeg de tomaten, bouquet garni, wat korianderzaadjes, knoflook witte wijn en citroensap toe.
Breng op smaak met peper en zout en laat 15 minuten zachtjes koken.
Maak intussen de venkelknollen schoon en snij ze in vieren.
Snij ze dan in reepjes.
Blancheer de venkel 3 minuten in kokend water.
Spoel af onder de koude kraan.
Doe de venkel in de saus.
Geef er wat water bij en laat nog 30 minuten koken.
Haal er dan met een schuimspaan de venkel uit.
Laat de saus wat inkoken.
Passeer ze door een zeef.
Doe de venkel op een schaal en schenk er de saus over.
Laat afkoelen in de koelkast.
Serveer koel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Griekenland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch