Neem een dun stuk vlees dat gevuld en opgerold kan worden.
Was de abrikozen.
Laat ze 10 minuten weken in lauw water.
Laat het varkensnet weken in koud water.
Giet de abrikozen af, droog ze en hak ze fijn.
Verhit 30 g boter in een pan en sauteer hierin de amandelen totdat ze kleur krijgen.
Schil de knoflook.
Rasp een theelepel gemberwortel.
Doe deze samen met de knoflook, wat saffraan, paprikapoeder, koriander, de kruidnagels en wat komijn in een mortier en stamp het mengsel zorgvuldig fijn.
Snij de rest van de boter in kleine stukjes, werk er de gestampte specerijen door en smeer het lamsvlees in met deze kruidenboter.
Kook de rijst half gaar.
Spoel hem af met koud water en droog hem in een doek.
Meng hem met de gehakte abrikozen, de amandelen, de fijngehakte salie, wat tijmpoeder en de rest van de kruidenboter, zodat er een homogene vulling ontstaat.
Droog het varkensnet af en spreid het uit op een handdoek.
Leg er de rijst op in de vorm van een cilinder die de lengte heeft van het vlees.
Rol het varkensnet er omheen.
Bind het vlees om de vulling goed met touwtjes vast.
Zet het vlees in een oven van 200 C op een treeftje en laat het 30 minuten braden.
Leg het op een voorverwarmde dienschaal.
Voeg wat citroensap bij het lekvocht en meng het goed op hoog vuur.