Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelkoekjes van Onbekende Auteur v2
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
geschild
▢
5
teentjes
knoflook waarvan 3 fijngesneden
▢
1
Spaanse peper
zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
▢
½
bosje
verse koriander
fijngesneden
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
3
theelepels
komijnzaad
▢
100
g
geraspte parmezaanse kaas
▢
zout
▢
peper
▢
7
eierdooiers
▢
5
dl
zonnebloemolie
Instructies
Breng in een pan met een laagje water de aardappels aan de kook met 2 hele teentjes
knoflook, zout en peper.
Kook ze in 20 minuten gaar.
Giet de aardappels en knoflook af en stamp ze met een stamper tot puree.
Voeg de Spaanse peper ,fijngesneden knoflook, koriander, tomatenpuree, komijn en
parmezaanse kaas toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Roer 6 eidooiers door de puree en laat afkoelen.
Vorm met je handen bolletjes van de puree en druk ze daarna een beetje plat, tot een koekje.
Klop de overgebleven eidooier los met een garde en bestrijk de koekjes ermee.
Verhit de zonnebloemolie in de wok of frituurpan en frituur de aardappelkoekjes in kleine
porties goudbruin in 4 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
Land van herkomst
Marokko
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch