Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Foie de veau à l'ananas
kalfslever met ananas
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
plakken
kalfslever
▢
70
g
boter
▢
60
g
bloem
▢
1
blik
ananas
▢
mosterd
▢
zout
▢
peper
Instructies
Strooi zout op de plakken lever, bestrijk ze met mosterd en strooi er bloem over.
Smelt 40 g boter in een pan en sauteer hierin de plakken lever zachtjes 4 minuten aan elke kant.
Open ondertussen het blik ananas, laat de schijven ananas uitlekken en bewaar het vocht.
Haal het vlees uit de pan, leg het op een voorverwarmde schaal en houd het warm.
Deglaseer de pan van het vlees met 4 eetlepels ananassap, schraap goed over de bodem om alle aanbaksels weg te halen.
Schenk deze saus over het vlees.
Smelt de rest van de boter in de pan en sauteer hierin de schijven ananas totdat ze kleur krijgen.
Leg de schijven ananas om het vlees en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk