Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Foie de veau aux pommes
kalfslever met appel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
plakken
kalfslever
▢
60
g
boter
▢
12
plakjes
gerookt spek
▢
saliepoeder
▢
marjolein
▢
2
grote
uien
▢
1
kg
appels
▢
bloem
▢
kaneel
▢
zout
▢
peper
Instructies
Schil de appels, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis.
Doe ze met 20 g boter in een pan, geef er ½ dl warm water bij, wat kaneel en zout en peper.
Doe de deksel op de pan en laat op zacht vuur 20 minuten koken.
Schil ondertussen de uien en snij ze in ringen.
Snij deze middendoor.
Bestrooi ze met bloem en schud het teveel eraf.
Snij elk stuk lever in drieën, bestrooi het met zout, peper, salie en marjolein.
Wikkel om elk stuk een lapje spek en steek dit vast.
Smelt de rest van de boter en sauteer hierin de lever gedurende 7 minuten aan elke kant.
sauteer de uien in een friteuse van 180 ºC. bruin.
Leg het vlees op een voorverwarmde dienschaal, bedek het met de uien, leg er de appeltjes omheen en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk