Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Aardappel-Kip Kerrie Ovenschotel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
g
aardappels
geschild en in plakjes van ca. 2 cm dik
▢
Wortel
in plakjes
▢
500
g
bloemkool
in kleine roosjes
▢
400
g
kipfilet
in blokjes
▢
3
halve
perziken
uitgelekt en in blokjes, sap bewaren
▢
2
potten Aardappel Anders Room-Bieslook
▢
Verse
peterselie
▢
Boter
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
2
eetlepels
masala
kerriepoeder
▢
Zout
Instructies
Kook de aardappels 10 minuten voor in water met wat zout.
Giet af en spoel met koud water.
Kook ook de bloemkoolroosjes 10 minuten voor, giet af en spoel met water.
Laat beide goed uitlekken.
Kruid de kipfilet met peper, zout en 1 eetlepel kerriepoeder.
Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de kipfilet onder voortdurend omscheppen ca.
3 minuten.
Voeg de perzikblokjes en een borrelglas sap uit het blik toe.
Bak nog even door tot het vocht verdampt is.
Verwarm de oven voor op ongeveer 175 ºC.
Vet een ovenschaal in en verdeel de plakjes aardappel over de bodem van de ovenschaal.
Leg de plakjes wortel over de aardappels, verdeel peterselie over de bloemkoolroosjes en schep de gebakken kipfilet erover.
Meng de Aardappel Anders met 2e eetlepel kerriepoeder en verdeel het over de kipfilet.
Zet de schaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven.
Controleer na een half uur met een satéprikker of alles gaar is; deze moet er gemakkelijk in gaan.
Verdeel voor het serveren nog wat toefjes peterselie over de ovenschotel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze romige en smaakvolle Aardappel-Kip Kerrie Ovenschotel als een heerlijke en vullende maaltijd!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Ovenschotel