Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garniture à la Bourguignonne
garnituur uit Bourgogne
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
g
uitjes
kleine
▢
125
g
borstspek
▢
250
g
champignons
▢
boter
▢
suiker
Instructies
Snij het spek in kleine blokjes.
Blancheer het 2 minuten in kokend water, laat uitlekken en bak in wat boter bruin.
Maak de uitjes schoon en snij met een parissienesteker bolletjes uit de ui.
Bedek ze juist met water en geef er een lepeltje suiker bij.
Kook ze zachtjes tot al het water verdampt is.
Rol ze door de caramel.
Maak de champignons schoon en snij ze in vieren.
Bak ze in wat boter.
Leg de laatste 15 minuten van de bereiding het garnituur bij het vlees in de pan.
Het vlees moet steeds gestoofd zijn in een goede rode wijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren bij:
rundvlees met het stoofnat van het vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk